De vakantie komt er aan!

Geschreven door Heleen de Waard op .

Nog maar een paar weken en dan is het zo ver. De zomervakantie staat voor de deur. Als u gescheiden bent en kinderen heeft, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten in deze periode.

De meeste ouders hebben na de scheiding samen het gezag over de kinderen. Dit betekent dat u om met de kinderen naar het buitenland te reizen de toestemming van de andere ouder nodig heeft. het is belangrijk om dit ook echt te regelen. Het zou heel naar zijn als u bij de grens zou worden tegengehouden.

Het niet hebben van de vereiste toestemming kan er zelfs toe leiden dat u een strafbaar feit pleegt, namelijk onttrekking van het kind aan het gezag van de andere ouder. In het ergste geval zou u kinderontvoering kunnen worden verweten.

Kortom: voorkom problemen en vul het formulier in!

De overheid heeft een standaardformulier opgesteld waarmee u de toestemming eenvoudig kunt aantonen. Vraag de andere ouder dit te ondertekenen en neem het formulier mee op vakantie. Het formulier is hier te vinden: formulier

Verder is het belangrijk dat uw kinderen over een geldig paspoort of ID-kaart beschikken. Ook voor de aanvraag daarvan heeft u toestemming van de andere ouder nodig. Regel het op tijd.

Alvast een goede reis!

Copyright © 2024 de Waard advocaten. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.